CheckIt – personvernsveileder for lærere

Før du tar med deg elevene dine inn i et nytt digitalt verktøy ber vi deg stoppe opp og vurdere om det er trygt. Men vet du selv hva som er trygt?

Personvernet til elevene våre er en verdi vi må ivareta. Vi har rutiner på jobb med hvor vi skriver og lagrer rapporter, hvem vi deler informasjon med og hva vi forteller til hvem.

Men hva med dataen elevene lager i sin digitale skolehverdag? Er vi gode nok på å tenke over hvilken data elevene legger igjen når de logger seg inn i en app? Vet du hvor dataen lagres når elevene tar opp lyd for å lage podcast eller laster opp et bilde til en profil?

Det er så mye spennende nytt blant digitale verktøy! Men før du tar med elevene dine inn i et nytt verktøy så ber vi deg om å stoppe opp og vurdere om det er trygt. Hvordan vet jeg om det er trygt, da? Vi ønsker å bidra til å gjøre det hele litt lettere og utviklet veilederen CheckIt. Her stiller vi spørsmålene for deg. Basert på svarene du oppgir om verktøyet så får du et råd med deg videre på veien.

Lenken til CheckIt finner du her:

https://palogga.no/checkit/

Prøv veilederen og del med dine kollegaer!

 

Veilederen er en del av et prosjekt støttet av Erasmus+

P.S: Vi utvikler veilederen kontinuerlig og trenger dine tilbakemeldinger. Vil du dele dine så gjør det veldig gjerne på facebookposten under, eller send det til oss på mail eller melding:

https://www.facebook.com/groups/hjelpskolen/permalink/3951563648234102/

 

Del teksten med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email