Lyttepost fredag 20. mars 2020

PÅLOGGA LYTTEPOST NR 3 | 55 667 MEDLEMMER

DAGENS TALL

85%

Andel lærere som har kontakt med elevene sine en gang om dagen eller mer.

DAGENS HØYDEPUNKT

KLIPP AV SITAIT DELT PÅ SOSIALE MEDIER

TEMPERATURMÅLING FRA FACEBOOK

Det kommer jevnlig nye medlemmer i gruppa Norsk som andrespråk. En fin liten gjeng med ekstremt motiverte og løsningsorienterte kollegaer. Vi har lenge etterspurt mer fjernundervisning i morsmål, for eksempel. Nå ser alle at det absolutt er en mulighet! 

Dagens happymoment på foreldregruppa er at de begynte å spørre om fag (matte for eksempel) og få hjelp og kvalifiserte innspill fra gode lærere og andre foreldre. Vi ønsker flere slike innlegg. Ida la ut et innlegg i dag hvor hun ba foreldre med hjemmekontor å fortelle om noe barna gjør, men kalle dem kollega. Mange morsomme svar! (se side 1)

Kontakt mellom lærer og elev 

Det kan virke som om det er stor variasjon i hvor ofte lærere er i direkte kontakt med sine elever. Derfor spurte vi medlemmene I gruppa: Hvor ofte er du i kontakt med dine elever, pr chat, telefon eller Teams/Skype? Vår lille undersøkelse tyder på at lærerne strekker seg langt for å få kontakt med sine elever: 85 % av de som svarte sier at de har kontakt med elevene minst en gang per dag under korona-hjemmeskole. Kanskje strekker de seg for langt? Lærere har jo også en ny hjemme hverdag som skal gå opp med permitterte samboere, familiemedlemmer I karantene og barn i hjemmeskole.

I dag var det et oppslag I Aftenposten tok flere til orde for retningslinjer fra staten om hvordan man bør løse hjemmeskole, hvor mye kontakt, mengde undervisning, osv. Mon det? Skolen er regulert gjennom regelverk, fag- og læreplaner. Det som er nytt, er fjernundervisningen. Ja, det er mye å finne ut av for skoleledere og lærere nå, men litt romslighet er bra for at skolene skal finne løsninger som fungerer for deres elever. Vi trenger ikke tiltak som gir høyere skuldre nå. 

Graf over kontakt mellom lærer og elev
Kilde: Undersøkelse i hovedgruppen 20. Mars 2020 (871 svar)TV2 Elevkanalen med på dugnaden – startet live-sendinger hverdager kl. 12-13

DAGENS LIVE-SENDINGER

Kl. 20:30 Uka som har gått – utfordringer og høydepunkt v. Martin og Geir

Gjest: Jan-Petter Hammersland, lærer v. Nyskolen 

TV2 Elevkanalen er med på dugnaden – startet live-sendinger hverdager kl. 12-13. 

STATUS FRA HOVEDGRUPPA

Litt lavere tempo i dag. Det er naturlig at antall innlegg går litt ned når gruppen blir større, kombinert med økt aktivitet på en del av undersidene. Utrolig mye som produseres! Masse bra opplegg og mange spør etter flere og mer avanserte ting. De som ikke har filmet skjermen før spør nå forsiktig om tips til skjermfilming. Det etterlyses programvare man kan automatisere eller lage multimediale undervisnignsopplegg i. 

Det er mange som diskuterer fravær! Full forvirring med vennlig hilsen KD. Det er også kommet spørsmål om hvordan kjøre prøver – uten at elevene jukser. #gammeltenkemåte. Mange er imponert over seg selv, andre og alle over hvor bra dette går. Mye humor. Vi har sluppet gjennom mer enn vanlig i dag – er tross alt fredag!

ANNET

Tall: Lærere på høygir på kvedstid og I helga

Del teksten med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email