Lyttepost onsdag 18. mars 2020

108

Så mange spørsmål fikk vi inn før livesendingen med kunnskapsministeren kl. 20:30 i dag.

Erna Solberg roser lærerne for den gode jobben de gjør og at de deler på #Koronadugnad

I gruppa for Videregående opplæring studiespes var det ganske rolig på dagen i dag. Mest innlegg med tips om verktøy og undervisningsopplegg. Mange hiver seg på. Stort engasjement etter arbeidstid når kveldssendingen med statsråden var annonsert.

1-7. Trinn har det vært mye aktivitet i dag også. De første dagene var det mye spørsmål om struktur og timeplan. Nå ser vi at folk begynner å spørre mer etter fag og innhold. Det har vært mye diskusjon om oppetid på Teams i dag. Nå er det ingen som snakker om Showbie lenger, så det funker vel bra. Det er økt aktivitet på enkeltinnlegg, så flere kaster seg på og bidrar. Folk er veldig generøse og støttende med hverandre. Utrolig fint å se.

52 800 er med i dugnaden

Det er stadig nye medlemmer som kommer til. Geir lagde derfor et innlegg hvor for å minne oss alle om hva vi jobber for. Det viktigste er at elevene er trygge hjemme og at vi etablerer god kommunikasjon mellom lærer og elev. Dette kan skje digitalt  eller på telefon hvis eleven ikke har fungerende nett eller utstyr. Først når dette er på plass gir det mening å tenke innhold, undervisning, varierte metoder og læringsutbytte. 

Dugnaden handler ikke teknologi eller om hvordan elevene skal få vurdering. Dette er viktig, men det kommer i andre rekke. Vi må hjelpe hverandre å senke skuldrene og tar vare på oss selv og hverandre hvis vi skal få digital hjemmeskole til å fungere..

Kl. 14:15 NRK ønsket innspill til skole-TV – hva trenger elever, lærere og foreldre?
Gjest: Pål Solum, prosjektleder NRK Skole

Kl. 16:00 Foreldrenes situasjon. Hvordan få hjemmeskole og hjemmekontor til å fungere

Kl. 20:30 Gjest: Kunnskapsminster Guri Melby (teknisk trøbbel, men video her).

Det er fortsatt litt texas i hovedgruppa. Det renner inn med innlegg. 1 innlegg i minuttet til tider. Vi sender videre til undergruppene på 1.-7. Trinn, 8.-10. Trinn, videregående opplæring osv sånn at det er lettere å finne ting som er relevant. 

Tonen er veldig fortsatt god. Mye skryt og kommentarer om at dette går bra, dette klarer vi.  

 

Når det kommer mye tekniske spørsmål, lager vi egne tråder på tema som brenner

– Teams: ca  250 innlegg i dag. Mange praktiske spørsmål, folk er mer fornøyd i dag.

– Book creator: Hjelper hverandre med alt fra “hvor er den knappen” til faglig innhold.

Litt arti: I dag har det vært flere musikklærere og gymlærere som deler eller ber om innspill. 


Kastet ut en falsk profil i dag. Den første. 

Har også stoppet noen kommersielle aktører som prøver å publisere reklame-liknende materiell. Det sier vi nei til i tråd med retningslinjer for gruppa. Men det er noen krevende gråsoner her. Hva med NRK og TV2? Er det greit? Hva med NDLA? Vi lærer mens vi går. 

Her er noen av spørsmål som kom inn til sendingen med statsråden: 

Vi kan sende over de vanligste spørsmålene hvis det er nyttig for KD/UDIR.
Avventer tilbakemelding før vi gjør noe mer med dette.

Flere tall

Antall kommentarer og spørsmål til statsråden: 108

Hva har du lært i dag: 314 svar

Har ellers ikke prioritert statistikk i dagens oppsummering
Del teksten med andre

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email